Alweer de vierde editie van TeugeRuns4Life en wat een fantastische dag was het weer met zoveel enthousiaste wandelaars, lopers en publiek. Dit jaar was het goede doel Bas van de Goor Foundation. Algemeen Belang Teuge & De Slaapfabriek hadden in samenwerking met AV’34, het hele parcours uitgezet en alles tot in de puntjes geregeld. Tijdens deze run, die jaarlijks wordt gehouden, zamelen we elk jaar geld in voor een goed doel (lokaal of landelijk).

20190106 TR4L Bob Bakker 69

Om 08:30uur was de organisatie weer ter plaatse en werden de dranghekken geplaatst, de banners neergezet en de geluidsinstallatie getest! Na een heerlijk kopje koffie bij Take off druppelden de eerste wandelaars binnen om zich nog ter plekke in te schrijven voor de wandelroute van plusminus 7km.

Om 10:00 uur was de start van de wandelaars. Nadat het startschot werd gelost door Burgemeester Penninx vertrokken er zo’n 50 wandelaars (inclusief Burgemeester Penninx).

Om 11.00 uur was het tijd voor de kinderen, o.a. uit Teuge en omstreken, om de 500m en iets later de 1km te trotseren allen voor het goede doel. Aangemoedigd door vele toeschouwers brachten zij samen geld binnen voor de Bas van de Goor Foundation. Na afloop van de 2 kortere afstanden werden de winnaars gehuldigd en beloond met gesponsorde prijzen van bedrijven uit de regio. Om 11:45 uur ging de 10km van start, iets later gevolgd door de hardlopers van de 5km. Met veel plezier en het goede doel in gedachten, slaagden 250 hardlopers & wandelaars erin hun afstand te volbrengen. Dit jaar hadden we zelfs wederom hardlopers uit Nieuw-Zeeland!! Hoe stoer is dat en dat alles op International Airport Teuge.

Nadat de laatste loper binnen was, de winnaars van deze afstanden waren gehuldigd en iedereen zich tegoed deed aan diverse lekkernijen, kon de eindstand worden opgemaakt: het resultaat €1875,00 voor het goede doel!

Alle uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl

UITSLAGEN
kidsrun 500 meter

Meisjes

1e Lin Hagen
2e Maud Lamfers
3e Eva van Oorspronk

Jongens

1e Stef Klinkhamer
2e Dees Harbers
3e Dex van der Zouw

Kidsrun 1 km

Meisjes

1e Sofie Dijkman
2e Caitlin Pantus
3e Alieke Klooster

Jongens

1e Teun Harbers
2e Rens Klinkhamer
3e Kaj van Riessen

5km Dames

1e Lynn Oosterhuis
2Anne-Roos Brons
3e Esther van Riessen

5km Heren

1e Bas Wind
2e Pieter Dijksterhuis
3e Dennis 't Hoen

10km Dames

1e Maartje van Spijker
2e Ingrid Rook
3e Pauline ten Veen

10 km Heren

1e Jeroen Willemsen
2e Dirk Boelens
3e Jeroen Lamfers

Uitslagen via www.uitslagen.nl (Teuge Runs 4 Life)

Klik op onderstaande link om nog even na te kunnen genieten van een prachtig Teugeruns4life op 6 januari 2019.
De foto's zijn gemaakt door Bob Bakker, Lucas Harbers, Robin Verhoek & Arvid Prigge

Fotoalbum TR4L 2019

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

Ook besparen op je energierekening? Doe dan mee met het Zon en Isolatie Collectief Voorst.
EnergieRijk Voorst organiseert samen met de gemeente Voorst en Algemeen Belang Teuge een avond over de collectieve inkoopactie: het Zon & Isolatie Collectief.
Door in de gemeente Voorst samen maatregelen uit te voeren, krijgt u een collectieve korting van 15% op isolatie en 10% op zonnepanelen.
De eerste van de vier informatieavonden van EnergieRijk Voorst over de collectieve inkoopactie voor isolatie en zonnepanelen is in het dorpshuis in Teuge.

Het programma:
19.30 uur Inloop
20.00 uur Start programma

Poster TR4L 2019

 

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

Vanaf vandaag houdt wijkagent Gea Venema elke donderdagmiddag van 14:30 uur tot 15:30 uur spreekuur in het dorpshuis in Terwolde.

Burendag is een dag waarop buurten gezellig samen komen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Burendag in Teuge is een traditie. Buren, vrijwilligers en betrokkenen waren op zaterdag 22 september bij het dierenverblijf Beestenboeltje en op het speelveld aan het klussen. Het speelveld is dit jaar verrijkt met een nieuw pannaveld, deze werd feestelijk geopend

Na het klussen werd een heerlijke maaltijd verzorgd door Wilfried en Marijke Jansen. De 30 klussers genoten van de stampot wortelen met worst en garnituur. Het bleef nog lang gezellig bij het dierenverblijf.

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIddc38b317a8

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

Op vrijdagavond 6 juli waren ruim 200 bewoners en belangstellenden aanwezig bij de feestelijke opening van de kunst op de rotonde van Teuge. Burgemeester Jos Penninx opende de rotonde middels een lint waarmee een rotonde bord zichtbaar werd.
Lucas Harbers gaf in zijn toespraak aan trots te zijn op het resultaat en vooral trots op de bijdrage van alle betrokkenen om dit resultaat te bereiken.
In 2006 is de rotonde in Teuge aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten. Om de functionele en kale rotonde te verfraaien zijn er door vrijwilligers in 2011 een paar honderd narcissen gepoot. Dit gaf jaren tijdens de bloei een gele gloed op de rotonde.
In 2013 is een plan gemaakt om de rotonde op te waarderen met kunst. Antoinette de Bruin-Weijers heeft een schets en maquette gemaakt, hierin is het logo van Teuge in 3D, vanuit de lucht en iedere invalsweg zichtbaar.
De rotonde is eigendom van de provincie. De gemeente Voorst kon het beheer van de rotonde overnemen van de provincie en dit weer beleggen bij Algemeen Teuge. Het maken van afspraken hierover en regelen van convenanten nam tijd in beslag.
In 2018 was uiteindelijk alles rond en kon hovenier Erik van Rooyen aan de slag met de aanleg.
De rotonde commissie bestaande uit Han Haverkamp, Sjaak Dijkhof & Sjaak Polman heeft voorbereidingen getroffen voor de feestelijke opening.
De totstandkoming is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NLDoet (Oranje Fonds), de Provincie Gelderland, gemeente Voorst, de rotonde commissie, Jan en Antoinette de Bruin, sponsoren en vrijwilligers.

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIdf5bd399e4c

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren van digitale bestanden als voor mappen op de plank.

Wat houdt deze nieuwe privacywetgeving nu eigenlijk in? Is uw vereniging/stichting AVG-proof? Tijdens de AVG avond voor Besturen op 11 juni in het dorpshuis Teuge werd de wetgeving toegelicht.
In samenwerking met gemeente Voorst, Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn en Algemeen Belang Teuge organiseerde de vrijwilligerscentrale Voorst, Dorothy den Boer en Simone Beerthuis, een deskundigheidsbevordering in verband met de nieuwe privacy wetgeving. 28 Besturen van verenigingen, stichtingen en sportclubs waren vertegenwoordigd op deze maandagavond. De avond begon met een inhoudelijk informatief deel over de nieuwe wet AVG door de deskundigen van Dommerholt advocaten Apeldoorn: mr. Mañana Hulstein-den Hartog en mr. Priscilla Trip.
Vervolgens werd in het interactieve deel de privacy statement van Algemeen Belang Teuge voorzien van adviezen en aanvullingen, toetsend aan de AVG. Jan van den Noort en Lucas Harbers verwerken deze opmerkingen en zullen het statement delen met de aanwezige besturen. Samen met de presentatie vormt dit een basis voor een eigen invulling om te voldoen aan de AVG.
De stukken staan op www.teuge.eu

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIda7d2448fb8

Pagina 1 van 11

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen Euro 12,50 per jaar en voor alleen staanden Euro 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 
Secretariaat

Hetty Vorselman-Pas
Bottenhoekseweg 8
7395SC Teuge

055 - 312 31 56

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven