De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

Op vrijdagavond 6 juli waren ruim 200 bewoners en belangstellenden aanwezig bij de feestelijke opening van de kunst op de rotonde van Teuge. Burgemeester Jos Penninx opende de rotonde middels een lint waarmee een rotonde bord zichtbaar werd.
Lucas Harbers gaf in zijn toespraak aan trots te zijn op het resultaat en vooral trots op de bijdrage van alle betrokkenen om dit resultaat te bereiken.
In 2006 is de rotonde in Teuge aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten. Om de functionele en kale rotonde te verfraaien zijn er door vrijwilligers in 2011 een paar honderd narcissen gepoot. Dit gaf jaren tijdens de bloei een gele gloed op de rotonde.
In 2013 is een plan gemaakt om de rotonde op te waarderen met kunst. Antoinette de Bruin-Weijers heeft een schets en maquette gemaakt, hierin is het logo van Teuge in 3D, vanuit de lucht en iedere invalsweg zichtbaar.
De rotonde is eigendom van de provincie. De gemeente Voorst kon het beheer van de rotonde overnemen van de provincie en dit weer beleggen bij Algemeen Teuge. Het maken van afspraken hierover en regelen van convenanten nam tijd in beslag.
In 2018 was uiteindelijk alles rond en kon hovenier Erik van Rooyen aan de slag met de aanleg.
De rotonde commissie bestaande uit Han Haverkamp, Sjaak Dijkhof & Sjaak Polman heeft voorbereidingen getroffen voor de feestelijke opening.
De totstandkoming is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NLDoet (Oranje Fonds), de Provincie Gelderland, gemeente Voorst, de rotonde commissie, Jan en Antoinette de Bruin, sponsoren en vrijwilligers.

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIdf5bd399e4c

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren van digitale bestanden als voor mappen op de plank.

Wat houdt deze nieuwe privacywetgeving nu eigenlijk in? Is uw vereniging/stichting AVG-proof? Tijdens de AVG avond voor Besturen op 11 juni in het dorpshuis Teuge werd de wetgeving toegelicht.
In samenwerking met gemeente Voorst, Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn en Algemeen Belang Teuge organiseerde de vrijwilligerscentrale Voorst, Dorothy den Boer en Simone Beerthuis, een deskundigheidsbevordering in verband met de nieuwe privacy wetgeving. 28 Besturen van verenigingen, stichtingen en sportclubs waren vertegenwoordigd op deze maandagavond. De avond begon met een inhoudelijk informatief deel over de nieuwe wet AVG door de deskundigen van Dommerholt advocaten Apeldoorn: mr. Mañana Hulstein-den Hartog en mr. Priscilla Trip.
Vervolgens werd in het interactieve deel de privacy statement van Algemeen Belang Teuge voorzien van adviezen en aanvullingen, toetsend aan de AVG. Jan van den Noort en Lucas Harbers verwerken deze opmerkingen en zullen het statement delen met de aanwezige besturen. Samen met de presentatie vormt dit een basis voor een eigen invulling om te voldoen aan de AVG.
De stukken staan op www.teuge.eu

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIda7d2448fb8

Denk mee aan de uitvoering kanskaart Teuge en maak uw eigen erf groener met behulp van voordelig plantmateriaal!
FLYER
PRESENTATIE

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren van digitale bestanden als voor mappen op de plank.

Wat houdt deze nieuwe privacywetgeving nu eigenlijk in? Is uw vereniging/stichting AVG-proof? Tijdens deze avond wordt de wetgeving toegelicht en krijgt u tools om uw vereniging/stichting hierop in te richten, bijvoorbeeld over vastlegging, het afsluiten van een verwerkersovereenkomst en het informeren van uw vrijwilligers.
Belangrijk, want iedere organisatie heeft hiermee te maken.

In samenwerking met Gemeente Voorst, Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn en Algemeen Belang Teuge organiseert de VRIJWILLIGERSCENTRALE VOORST een deskundigheidsbevordering in verband met de nieuwe privacy wetgeving.

Deze deskundigheidsbevordering is vooral gericht op alle besturen van vrijwilligersorganisaties en verenigingen.

Programma:
  * Een inhoudelijk informatief deel: over de nieuwe wet AVG; door de deskundigen van Dommerholt advocaten Apeldoorn: mr. Mañana Hulstein-den Hartog en mr. Priscilla Trip
- Wat houdt deze wet in?
- Waar moeten vrijwilligersorganisaties in het kader van deze wet aan voldoen?

* Een interactief deel: Algemeen Belang Teuge, Jan van den Noort en Lucas Harbers, zijn gevorderd met de nodige aanpassingen/veranderingen i.v.m. deze wet.
Zij zijn bereid om hun plan als voorbeeld te nemen deze avond en te delen met alle aanwezigen. Dommerholt advocaten zullen dit plan samen met de aanwezigen door nemen en toetsen aan de AVG.

Datum:               11 JUNI
Tijdstip:              20.00 uur tot 21.30 uur.

Locatie:              Dorpshuis in Teuge, Dorpshuis Op den Toega, de

Zanden 92, 7395 PB Teuge.

AANMELDEN:     Vóór: 4 JUNI EN MET HOEVEEL PERSONEN
                             Via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij KIJK! Teuge werd op 4 mei voor de 7e keer een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de 2e wereldoorlog en de onschatbare waarde van vrijheid.

Hier staat het monument ter nagedachtenis van de omgekomen bemanning van een neergestorte Lancaster bommenwerper.

Ieder jaar neemt de bijdrage en belangstelling toe.

De organisatie is in handen van Coert Munk, Theo Schaefer & Arne Pruijt.

Coert Munk (oud directeur Luchthaven Teuge) opende de bijeenkomst.
Om 19.00 uur was de Fly-by door twee vliegtuigen in samen werking met Bert van de Bunte.
Na 2 minuten stilte droeg Tinus Ooms een gedicht voor.
Vervolgens werden bloemen gelegd door:

  • Algemeen Belang Teuge; door Ees Veldwijk namens de ouderen en Henry Hurenkamp (voorzitter SJW Peco) namens de oudere jeugd;
  • Basisscholen De Zaaier uit Teuge & St Antonius uit De Vecht; Sanne van de Steeg en Teun Harbers & Linn en Bloem namens de jongste generatie.
  • Luchthaven Teuge; door Marjo en Kim Prigge

Tussendoor Speelde Excelsior toepasselijk muziek.
Luka Steunenberg en Lissy Janssen van cbs De Zaaier Teuge en Mirte en Eva van St Antonius De Vecht lazen  het door hen gemaakte gedicht naar aanleiding van de gastlessen verzorgt door Theo Schaefer en het boekje “I flew, I fell, I lived” (Linton Stephenson, overlevende crash Lancaster Teuge). De Last Post werd door de trompettist Excelsior ten gehore gebracht.
Tegen 19.30 werd de herdenking beëindigd door Lucas Harbers (voorzitter Algemeen Belang Teuge)

Aan de leerlingen uit groep 7/8 van de scholen De Zaaier te Teuge en de RK basisschool St Antonius uit De Vecht is gevraagd een passend gedicht te maken. Door Theo Schaefer is namens de 4 mei werkgroep een boekje ter herinnering uitgegeven en tijdens de gastlessen geschonken aan de kinderen. Dit vormt de basis van de gedichten. Een aantal gedichten worden voorgedragen op school, tijdens de herdenking en op RTV Voorst. De gedichten zijn beoordeeld door Martinus Ooms, Wilma Postma-Debets en Eline Harleman.

Door Basisschool De Zaaier is het monument geadopteerd en ook dit jaar is het weer schoongemaakt en voorzien van een oranje tuintje (Kwekerij Le Papillon). Jan van den Noort heeft het terrein rond KIJK verzorgd.
Het geluid werd verzorgd door Hans Bijloo en Johan Bosma, de foto’s zijn gemaakt door Bob Bakker en Peter Cornelisz.

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProId9f079b551e

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

De Algemene Leden Vergadering ABT vond op 20 maart 2018 plaats in het dorpshuis Teuge. Naast een terugkoppeling over de activiteiten afgelopen jaar en een vooruitblik activiteiten 2018 werd er na afloop genoten van bierproeverij met lokale hapjes en authentieke Teugse appelsap.

ABT vervult een centrale rol in Teuge en behartigt de belangen van de Teugenaren. Voorzitter Lucas Harbers verwelkomde de volle zaal en keek terug op een reeks activiteiten van het afgelopen jaar. 

ABT gaat in 2018 verder met het bevorderen van de leefbaarheid in Teuge. Dit wordt vormgegeven door activiteiten van het bestuur, de commissies en de vrijwilligers.?
In de vergadering werd Nico Jurgens welkom geheten als nieuw bestuurslid.
Meiltje de Groot (directeur Luchthaven Teuge) heeft een terugkoppeling gegeven over de huidige stand van zaken ten aanzien van de ontwikkelingen met Lelystad en het effect op Teuge Airport. 
De op de agenda aangekondigde onderwerpen passeerden de revue. De activiteiten van commissies die zorgen voor een nog leefbaarder gemeenschap werden getoond en besproken. Deze zijn te bewonderen in een presentatie op ww.teuge.eu.
Vanwege de sociale initiatieven was er een delegatie uit Lathum aanwezig om ideeën en inspiratie op te doen.
De bierproeverij werd begeleid door bierkenner en liefhebber Robin Verhoek. De lokale hapjes werden bereid door Hetty Vorselman. De leden genoten zichtbaar van de aangeboden lekkernijen.

Presentatie van de vergadering

20180320 ALV ABT BB 1   20180320 ALV ABT BB 11

Op 19 maart 2018 werden in het dorpshuis Teuge de voorbereidingen voor Pasen getroffen. Het  Dorpshuis Op den Toega organiseerde in samenwerking met ‘Heidy’s Buitenhuisje’  de workshop Paasstukken maken.

Tijdens deze gezellige avond werd onder vakkundige begeleiding van Heidy stap voor stap naar een geweldig eindresultaat gewerkt. De deelnemers gingen ’s avonds trots met mooie stukken naar huis.

De workshops kerststukjes en paasstukken maken in het dorpshuis begint een traditie te worden.

Graag tot ziens in het Dorpshuis in Teuge!

20180319 workshop paasstukjes dorpshuis Teuge 6

MAANDAG 2 APRIL TEUGE

10.00 tot 16.00 uur
Fototentoonstelling TEUGE OKV over Teuge in het verleden. Ansichtkaarten, munten en verhalen juf Ellie en de verhalen van Bram de beer & een authentiek gerecht.
Dorpshuis Op den Toega, De Zanden 92

10.30 tot 16.00 uur
Open dag luchthaven Teuge, met een expositie, rondleidingen, bezoeken aan bedrijven, oude en nieuwe vliegtuigen.

10.30 tot 16.00 uur
Open dag Ecotribe Ambonstraat 2 (naast Rijksstraatweg 195), met rondleidingen, een beeldend kunstenaar, optreden van trommelaars etc.

10.30 tot 16.00 uur
Molukse historie (met rondleidingen) op terrein Ecotribe

Volledige Programma

Pagina 1 van 10

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen Euro 12,50 per jaar en voor alleen staanden Euro 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 
Secretariaat

Hetty Vorselman-Pas
Bottenhoekseweg 8
7395SC Teuge

055 - 312 31 56

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven