Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren van digitale bestanden als voor mappen op de plank.

Wat houdt deze nieuwe privacywetgeving nu eigenlijk in? Is uw vereniging/stichting AVG-proof? Tijdens deze avond wordt de wetgeving toegelicht en krijgt u tools om uw vereniging/stichting hierop in te richten, bijvoorbeeld over vastlegging, het afsluiten van een verwerkersovereenkomst en het informeren van uw vrijwilligers.
Belangrijk, want iedere organisatie heeft hiermee te maken.

In samenwerking met Gemeente Voorst, Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn en Algemeen Belang Teuge organiseert de VRIJWILLIGERSCENTRALE VOORST een deskundigheidsbevordering in verband met de nieuwe privacy wetgeving.

Deze deskundigheidsbevordering is vooral gericht op alle besturen van vrijwilligersorganisaties en verenigingen.

Programma:
  * Een inhoudelijk informatief deel: over de nieuwe wet AVG; door de deskundigen van Dommerholt advocaten Apeldoorn: mr. Mañana Hulstein-den Hartog en mr. Priscilla Trip
- Wat houdt deze wet in?
- Waar moeten vrijwilligersorganisaties in het kader van deze wet aan voldoen?

* Een interactief deel: Algemeen Belang Teuge, Jan van den Noort en Lucas Harbers, zijn gevorderd met de nodige aanpassingen/veranderingen i.v.m. deze wet.
Zij zijn bereid om hun plan als voorbeeld te nemen deze avond en te delen met alle aanwezigen. Dommerholt advocaten zullen dit plan samen met de aanwezigen door nemen en toetsen aan de AVG.

Datum:               11 JUNI
Tijdstip:              20.00 uur tot 21.30 uur.

Locatie:              Dorpshuis in Teuge, Dorpshuis Op den Toega, de

Zanden 92, 7395 PB Teuge.

AANMELDEN:     Vóór: 4 JUNI EN MET HOEVEEL PERSONEN
                             Via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij KIJK! Teuge werd op 4 mei voor de 7e keer een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de 2e wereldoorlog en de onschatbare waarde van vrijheid.

Hier staat het monument ter nagedachtenis van de omgekomen bemanning van een neergestorte Lancaster bommenwerper.

Ieder jaar neemt de bijdrage en belangstelling toe.

De organisatie is in handen van Coert Munk, Theo Schaefer & Arne Pruijt.

Coert Munk (oud directeur Luchthaven Teuge) opende de bijeenkomst.
Om 19.00 uur was de Fly-by door twee vliegtuigen in samen werking met Bert van de Bunte.
Na 2 minuten stilte droeg Tinus Ooms een gedicht voor.
Vervolgens werden bloemen gelegd door:

  • Algemeen Belang Teuge; door Ees Veldwijk namens de ouderen en Henry Hurenkamp (voorzitter SJW Peco) namens de oudere jeugd;
  • Basisscholen De Zaaier uit Teuge & St Antonius uit De Vecht; Sanne van de Steeg en Teun Harbers & Linn en Bloem namens de jongste generatie.
  • Luchthaven Teuge; door Marjo en Kim Prigge

Tussendoor Speelde Excelsior toepasselijk muziek.
Luka Steunenberg en Lissy Janssen van cbs De Zaaier Teuge en Mirte en Eva van St Antonius De Vecht lazen  het door hen gemaakte gedicht naar aanleiding van de gastlessen verzorgt door Theo Schaefer en het boekje “I flew, I fell, I lived” (Linton Stephenson, overlevende crash Lancaster Teuge). De Last Post werd door de trompettist Excelsior ten gehore gebracht.
Tegen 19.30 werd de herdenking beëindigd door Lucas Harbers (voorzitter Algemeen Belang Teuge)

Aan de leerlingen uit groep 7/8 van de scholen De Zaaier te Teuge en de RK basisschool St Antonius uit De Vecht is gevraagd een passend gedicht te maken. Door Theo Schaefer is namens de 4 mei werkgroep een boekje ter herinnering uitgegeven en tijdens de gastlessen geschonken aan de kinderen. Dit vormt de basis van de gedichten. Een aantal gedichten worden voorgedragen op school, tijdens de herdenking en op RTV Voorst. De gedichten zijn beoordeeld door Martinus Ooms, Wilma Postma-Debets en Eline Harleman.

Door Basisschool De Zaaier is het monument geadopteerd en ook dit jaar is het weer schoongemaakt en voorzien van een oranje tuintje (Kwekerij Le Papillon). Jan van den Noort heeft het terrein rond KIJK verzorgd.
Het geluid werd verzorgd door Hans Bijloo en Johan Bosma, de foto’s zijn gemaakt door Bob Bakker en Peter Cornelisz.

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProId9f079b551e

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

De Algemene Leden Vergadering ABT vond op 20 maart 2018 plaats in het dorpshuis Teuge. Naast een terugkoppeling over de activiteiten afgelopen jaar en een vooruitblik activiteiten 2018 werd er na afloop genoten van bierproeverij met lokale hapjes en authentieke Teugse appelsap.

ABT vervult een centrale rol in Teuge en behartigt de belangen van de Teugenaren. Voorzitter Lucas Harbers verwelkomde de volle zaal en keek terug op een reeks activiteiten van het afgelopen jaar. 

ABT gaat in 2018 verder met het bevorderen van de leefbaarheid in Teuge. Dit wordt vormgegeven door activiteiten van het bestuur, de commissies en de vrijwilligers.?
In de vergadering werd Nico Jurgens welkom geheten als nieuw bestuurslid.
Meiltje de Groot (directeur Luchthaven Teuge) heeft een terugkoppeling gegeven over de huidige stand van zaken ten aanzien van de ontwikkelingen met Lelystad en het effect op Teuge Airport. 
De op de agenda aangekondigde onderwerpen passeerden de revue. De activiteiten van commissies die zorgen voor een nog leefbaarder gemeenschap werden getoond en besproken. Deze zijn te bewonderen in een presentatie op ww.teuge.eu.
Vanwege de sociale initiatieven was er een delegatie uit Lathum aanwezig om ideeën en inspiratie op te doen.
De bierproeverij werd begeleid door bierkenner en liefhebber Robin Verhoek. De lokale hapjes werden bereid door Hetty Vorselman. De leden genoten zichtbaar van de aangeboden lekkernijen.

Presentatie van de vergadering

20180320 ALV ABT BB 1   20180320 ALV ABT BB 11

Op 19 maart 2018 werden in het dorpshuis Teuge de voorbereidingen voor Pasen getroffen. Het  Dorpshuis Op den Toega organiseerde in samenwerking met ‘Heidy’s Buitenhuisje’  de workshop Paasstukken maken.

Tijdens deze gezellige avond werd onder vakkundige begeleiding van Heidy stap voor stap naar een geweldig eindresultaat gewerkt. De deelnemers gingen ’s avonds trots met mooie stukken naar huis.

De workshops kerststukjes en paasstukken maken in het dorpshuis begint een traditie te worden.

Graag tot ziens in het Dorpshuis in Teuge!

20180319 workshop paasstukjes dorpshuis Teuge 6

MAANDAG 2 APRIL TEUGE

10.00 tot 16.00 uur
Fototentoonstelling TEUGE OKV over Teuge in het verleden. Ansichtkaarten, munten en verhalen juf Ellie en de verhalen van Bram de beer & een authentiek gerecht.
Dorpshuis Op den Toega, De Zanden 92

10.30 tot 16.00 uur
Open dag luchthaven Teuge, met een expositie, rondleidingen, bezoeken aan bedrijven, oude en nieuwe vliegtuigen.

10.30 tot 16.00 uur
Open dag Ecotribe Ambonstraat 2 (naast Rijksstraatweg 195), met rondleidingen, een beeldend kunstenaar, optreden van trommelaars etc.

10.30 tot 16.00 uur
Molukse historie (met rondleidingen) op terrein Ecotribe

Volledige Programma

Zaterdag 17 maart vond de jaarlijkse Potgrondactie voor dierenverblijf ‘t Beestenboeltje Teuge plaats. ’t Beestenboeltje ligt in het centrum van Teuge wordt onderhouden door twaalf actieve vrijwilligers.
Directeur Herman Vukkink regelde de logistiek. Kwekerij Le Papillon leverde de potgrond. De Teugenaren Johan Buitenhuis, Wilfried Jansen, Cesar Krijger en Lucas Harbers bezorgden ruim 350 zakken potgrond op de gewenste plek bij huis. Het was fris, de lente mag komen. De potgrond wordt dan weer gebruikt voor mooie bloemen en planten in de tuin en bloembakken. 
De opbrengst van deze actie wordt besteed aan voer en verzorging van de dieren.
Volgend voorjaar wordt er wederom een potgrondactie ’t Beestenboeltje georganiseerd.

Potgrondactie Teuge 2018

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en lokale vrijwilligers en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven.

Op vrijdag 9 maart werden de handen uit de mouwen gestoken bij KIJK. Dit openluchttheater in Teuge werd opgeknapt en gereed gemaakt voor de herdenking op 4 mei.
Op zaterdag 10 maart waren de vrijwilligers in Teuge actief bij de  jaarlijkse opknapbeurt van dierenverblijf ’t Beestenboeltje, de schoolmoestuin en het speelveld.
De schoolmoestuin werd bemest en gereed gemaakt voor het nieuwe tuinseizoen. Het speelveld werd opgeruimd en bijgewerkt. Bij het dierenverblijf werd het oude kippenhok afgebroken. Het nieuwe hok wordt binnenkort opgebouwd en voldoet aan de actuele dierennormen.
Daarnaast werd de afrastering hersteld, de weide opgeruimd, het konijnenverblijf opgeruimd en de oude hokken opgeruimd. Na het klussen werd onder genot van een drankje en hamburgers de dag afgesloten. Dank aan de klussers, die in grote aantallen aanwezig waren. De dieren hebben weer een aantrekkelijk onderkomen en de bezoekers kunnen genieten van een mooie omgeving.

klussen

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIdd8c71bfee3

In samenwerking met Algemeen Belang Teuge, AV 34 en Ontbijthotel De Slaapfabriek wordt Teuge RUNS4LIFE georganiseerd. Deze jaarlijks terugkerende sponsorloop, wordt op zondag  6 januari  2019 gehouden. 
Op die dag zijn er 4 afstanden te lopen: 500 m, 1km, 5km en 10 km. Het is het ook mogelijk om 5km mee te wandelen.

De start is bij restaurant Take off Teuge, direct aan de landingsbaan, zo kunt u heerlijk nog een kopje koffie drinken voordat u gaat starten. 
Jaarlijks wordt ...deze sponsorloop georganiseerd. Met dit jaar als doel: geld in te zamelen voor een goed doel. 
Daarnaast biedt deze RUN ook nog eens een uitstekende voorbereiding voor de Midwinter Marathon in Apeldoorn in februari.

HET PROGRAMMA
10:00 uur start 5 km wandelen alle leeftijden! 
11:00 uur start 500 meter jeugd t/m 14 jaar

11:15 uur start 1 km jeugd t/m 14 jaar
11:30 uur prijsuitreiking jeugd
11:45 uur start 10km dames en heren
12:15 uur start 5km dames en heren
13:30 uur prijsuitreiking dames en heren (5/10km)

Noteer de datum in je agenda en doe mee. U kunt zich inschrijven via: www.inschrijven.nl We hopen op een sportieve, gezellige dag!
Meer info? bel 06-288287814

facebooklogo

De nieuwe Teugje Nieuws. Je kunt deze hier lezen.

TEUGE- Algemeen Belang Teuge houdt op dinsdag 20 maart vanaf 19.30 uur haar Algemene Leden Vergadering in dorpshuis op den Toega in Teuge. Het bestuur van ABT nodigt alle leden uit om op deze avond aanwezig te zijn.

In het eerste deel van de avond zal een terugkoppeling worden gegeven over de activiteiten afgelopen jaar.
Vervolgens kondigt het bestuur de geplande activiteiten komend jaar aan, hoe worden de belangen van Teuge behartigd.
In het tweede deel van de avond kunt u genieten van een bierproeverij.
Tijdens de proeverij kunt u ook genieten van lokale lekkernijen.

Pagina 1 van 10

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen Euro 12,50 per jaar en voor alleen staanden Euro 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 
Secretariaat

Hetty Vorselman-Pas
Bottenhoekseweg 8
7395SC Teuge

055 - 312 31 56

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven