Ook besparen op je energierekening? Doe dan mee met het Zon en Isolatie Collectief Voorst.
EnergieRijk Voorst organiseert samen met de gemeente Voorst en Algemeen Belang Teuge een avond over de collectieve inkoopactie: het Zon & Isolatie Collectief.
Door in de gemeente Voorst samen maatregelen uit te voeren, krijgt u een collectieve korting van 15% op isolatie en 10% op zonnepanelen.
De eerste van de vier informatieavonden van EnergieRijk Voorst over de collectieve inkoopactie voor isolatie en zonnepanelen is in het dorpshuis in Teuge.

Het programma:
19.30 uur Inloop
20.00 uur Start programma

Poster TR4L 2019

 

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

Vanaf vandaag houdt wijkagent Gea Venema elke donderdagmiddag van 14:30 uur tot 15:30 uur spreekuur in het dorpshuis in Terwolde.

Burendag is een dag waarop buurten gezellig samen komen en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Burendag in Teuge is een traditie. Buren, vrijwilligers en betrokkenen waren op zaterdag 22 september bij het dierenverblijf Beestenboeltje en op het speelveld aan het klussen. Het speelveld is dit jaar verrijkt met een nieuw pannaveld, deze werd feestelijk geopend

Na het klussen werd een heerlijke maaltijd verzorgd door Wilfried en Marijke Jansen. De 30 klussers genoten van de stampot wortelen met worst en garnituur. Het bleef nog lang gezellig bij het dierenverblijf.

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIddc38b317a8

De nieuwe Teugje Nieuws is uit. Je kunt deze hier lezen.

Op vrijdagavond 6 juli waren ruim 200 bewoners en belangstellenden aanwezig bij de feestelijke opening van de kunst op de rotonde van Teuge. Burgemeester Jos Penninx opende de rotonde middels een lint waarmee een rotonde bord zichtbaar werd.
Lucas Harbers gaf in zijn toespraak aan trots te zijn op het resultaat en vooral trots op de bijdrage van alle betrokkenen om dit resultaat te bereiken.
In 2006 is de rotonde in Teuge aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten. Om de functionele en kale rotonde te verfraaien zijn er door vrijwilligers in 2011 een paar honderd narcissen gepoot. Dit gaf jaren tijdens de bloei een gele gloed op de rotonde.
In 2013 is een plan gemaakt om de rotonde op te waarderen met kunst. Antoinette de Bruin-Weijers heeft een schets en maquette gemaakt, hierin is het logo van Teuge in 3D, vanuit de lucht en iedere invalsweg zichtbaar.
De rotonde is eigendom van de provincie. De gemeente Voorst kon het beheer van de rotonde overnemen van de provincie en dit weer beleggen bij Algemeen Teuge. Het maken van afspraken hierover en regelen van convenanten nam tijd in beslag.
In 2018 was uiteindelijk alles rond en kon hovenier Erik van Rooyen aan de slag met de aanleg.
De rotonde commissie bestaande uit Han Haverkamp, Sjaak Dijkhof & Sjaak Polman heeft voorbereidingen getroffen voor de feestelijke opening.
De totstandkoming is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NLDoet (Oranje Fonds), de Provincie Gelderland, gemeente Voorst, de rotonde commissie, Jan en Antoinette de Bruin, sponsoren en vrijwilligers.

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/index.php/nieuws#sigProIdf5bd399e4c

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren van digitale bestanden als voor mappen op de plank.

Wat houdt deze nieuwe privacywetgeving nu eigenlijk in? Is uw vereniging/stichting AVG-proof? Tijdens de AVG avond voor Besturen op 11 juni in het dorpshuis Teuge werd de wetgeving toegelicht.
In samenwerking met gemeente Voorst, Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn en Algemeen Belang Teuge organiseerde de vrijwilligerscentrale Voorst, Dorothy den Boer en Simone Beerthuis, een deskundigheidsbevordering in verband met de nieuwe privacy wetgeving. 28 Besturen van verenigingen, stichtingen en sportclubs waren vertegenwoordigd op deze maandagavond. De avond begon met een inhoudelijk informatief deel over de nieuwe wet AVG door de deskundigen van Dommerholt advocaten Apeldoorn: mr. Mañana Hulstein-den Hartog en mr. Priscilla Trip.
Vervolgens werd in het interactieve deel de privacy statement van Algemeen Belang Teuge voorzien van adviezen en aanvullingen, toetsend aan de AVG. Jan van den Noort en Lucas Harbers verwerken deze opmerkingen en zullen het statement delen met de aanwezige besturen. Samen met de presentatie vormt dit een basis voor een eigen invulling om te voldoen aan de AVG.
De stukken staan op www.teuge.eu

Denk mee aan de uitvoering kanskaart Teuge en maak uw eigen erf groener met behulp van voordelig plantmateriaal!
FLYER
PRESENTATIE

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren van digitale bestanden als voor mappen op de plank.

Wat houdt deze nieuwe privacywetgeving nu eigenlijk in? Is uw vereniging/stichting AVG-proof? Tijdens deze avond wordt de wetgeving toegelicht en krijgt u tools om uw vereniging/stichting hierop in te richten, bijvoorbeeld over vastlegging, het afsluiten van een verwerkersovereenkomst en het informeren van uw vrijwilligers.
Belangrijk, want iedere organisatie heeft hiermee te maken.

In samenwerking met Gemeente Voorst, Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn en Algemeen Belang Teuge organiseert de VRIJWILLIGERSCENTRALE VOORST een deskundigheidsbevordering in verband met de nieuwe privacy wetgeving.

Deze deskundigheidsbevordering is vooral gericht op alle besturen van vrijwilligersorganisaties en verenigingen.

Programma:
  * Een inhoudelijk informatief deel: over de nieuwe wet AVG; door de deskundigen van Dommerholt advocaten Apeldoorn: mr. Mañana Hulstein-den Hartog en mr. Priscilla Trip
- Wat houdt deze wet in?
- Waar moeten vrijwilligersorganisaties in het kader van deze wet aan voldoen?

* Een interactief deel: Algemeen Belang Teuge, Jan van den Noort en Lucas Harbers, zijn gevorderd met de nodige aanpassingen/veranderingen i.v.m. deze wet.
Zij zijn bereid om hun plan als voorbeeld te nemen deze avond en te delen met alle aanwezigen. Dommerholt advocaten zullen dit plan samen met de aanwezigen door nemen en toetsen aan de AVG.

Datum:               11 JUNI
Tijdstip:              20.00 uur tot 21.30 uur.

Locatie:              Dorpshuis in Teuge, Dorpshuis Op den Toega, de

Zanden 92, 7395 PB Teuge.

AANMELDEN:     Vóór: 4 JUNI EN MET HOEVEEL PERSONEN
                             Via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pagina 1 van 11

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen Euro 12,50 per jaar en voor alleen staanden Euro 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 
Secretariaat

Hetty Vorselman-Pas
Bottenhoekseweg 8
7395SC Teuge

055 - 312 31 56

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven