facebooklogo      Instagram logo     

Rotonde commissie

In Teuge hebben we één rotonde, gelegen aan de N344. Het is de 1ste rotonde als je vanuit Apeldoorn Teuge binnenkomt.  In 2006 is de rotonde aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten. Om de functionele en kale rotonde te verfraaien zijn er door vrijwilligers in 2011 een paar honderd narcissen gepoot. Dit gaf jaren tijdens de bloei een gele gloed op de rotonde.

Het ontwerp van de rotonde

In 2013 is een plan gemaakt om de rotonde op te waarderen met kunst. Antoinette de Bruin-Weijers heeft een schets en maquette gemaakt, hierin is het logo van Teuge in 3D, vanuit de lucht en iedere invalsweg, zichtbaar.

 Feestelijke opening in 2018

De rotonde is eigendom van de provincie. De gemeente Voorst kon het beheer van de rotonde overnemen van de provincie en dit weer beleggen bij Algemeen Belang Teuge. Het maken van afspraken hierover en regelen van convenanten nam tijd in beslag. In 2018 was uiteindelijk alles rond en kon hovenier Erik van Rooyen aan de slag met de aanleg.

Op vrijdagavond 6 juli 2018 waren ruim 200 bewoners en belangstellenden aanwezig bij de feestelijke opening van de kunst op de rotonde van Teuge. Toenmalig Burgemeester Jos Penninx opende de rotonde middels een lint waarmee een rotonde bord zichtbaar werd.

 Onderhoud

Het onderhoud van de rotonde wordt gedaan door Sjaak Polman, Sjaak Dijkhof, Han Haverkamp en Mariska van Rossum. Het groot onderhoud wordt belangeloos gedaan door van Rooyen Tuinen.

Sponsors

De rotonde wordt gesponsord door:

  • Haverkamp Auto’s
  • De Slaapfabriek
  • Autobedrijf Weijers

View the embedded image gallery online at:
https://teuge.eu/abt-commissies/teuge-rotonde#sigProId51866394f0

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven