facebooklogo      Instagram logo     

Deelkast Commissie

Als je ergens om verlegen zit….

Het is geen fijne constatering maar het komt steeds vaker voor dat mensen het in deze tijd niet breed hebben. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die zich goed kunnen redden en soms zelfs overhouden. Een deelkast kan daarin een verbindende rol spelen door overtallige producten, met name levensmiddelen, terecht te laten komen op een plek waar ze goed gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan het ons allemaal helpen voedselverspilling tegen te gaan.

Nu is een deelkast al lang geen onbekend fenomeen meer. In vele dorpen is al een deelkast geplaatst om producten in op te nemen die anderen goed kunnen gebruiken. Het Algemeen Belang Teuge leek dit ook voor Teuge een goed idee.

Omdat er nog naar sponsoring wordt gezocht voor een grotere deelkast is er nu besloten om te starten met de onderste twee schappen van de mini-bieb, welke staat in de Bleriotstraat, nabij de Kinderboerderij ’t Beestenboeltje.

Het is de bedoeling dat mensen die producten over hebben en willen schenken, deze in de deelkast plaatsen zodat mensen die de producten goed kunnen gebruiken, ze kunnen meenemen. In eerste instantie wordt gedacht aan houdbare levensmiddelen of huishoudelijke producten.

Het gebruik van een deelkast is gebaseerd op respect voor een ander. Het ABT vraagt een ieder dan ook het gebruik van de deelkast in dat licht te behandelen en gaat er van uit dat dit voor zich spreekt. Plaats producten in de kast die nuttig en kwalitatief goed zijn, laat geen afval achter en neem de afspraken, die in de kast te lezen zijn, in acht.

ABT hoopt hiermee bij te dragen aan de leefbaarheid in het dorp en hoopt op de medewerking van iedereen. Wilt u een donatie verstrekken ten behoeve van de deelkast dan kunt u dit overmaken naar NL 02 RABO 0111 0745 25 t.n.v. ABT ovv donatie deelkast. Contante donaties kunnen worden achtergelaten bij Mariska van Rossum, Zwanenpad 6, ovv “donatie deelkast”. Als u (een deel van) een aparte (grotere) deelkast wilt sponsoren, c.q. een grotere deelkast kunt maken, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Deelkast 2  Deelkast 1

 

Ga naar boven