facebooklogo

De lunch die gepland stond op zondag 12 december n.a.v. het 111 jarige bestaan van Algemeen Belang kan door de maatregelen helaas geen doorgang vinden.

De nieuwe datum wordt zondag 3 april 2022!! Noteer het vast in de agenda.....

(Als u zich aangemeld heeft blijft deze aanmelding ook staan voor de nieuwe datum.)

 

Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen kan de ALV ABT aanstaande dinsdag niet plaats vinden.
De nieuwe datum Algemene Leden Vergadering is ?  maart 2022.
 
Hopelijk kunnen we elkaar dan weer veilig ontmoeten.
 
Namens het bestuur Algemeen Belang Teuge,
Lucas Harbers
 
 

 

 

8 januari 2022 TEUGE RUNS 4 LIFE @ THE AIRPORT

Hardlopen voor de stichting “beat batten”!
“als oma horen dat je kleinkind eerder zal sterven als jij, is niet te bevatten”

In samenwerking met Ontbijthotel De Slaapfabriek, AV34 & Algemeen Belang Teuge wordt Teuge runs 4 Life @the airport georganiseerd. Deze jaarlijks terugkerende sponsorloop, wordt deze keer heel anders dan de voorgaande jaren en wij kunnen niet wachten!

Wat is er anders?

Dit jaar is anders dan anders! Wij gaan dit jaar hardlopen voor de stichting Beat Batten. Het zal worden gehouden op zaterdag 8 januari 2022. En wij zijn ontzettend blij om te melden dat wij dit jaar wel een heel bijzondere locatie hebben voor onze sponsorloop; namelijk het vliegveld Teuge! Hardlopen over de verlichte landingsbaan voor het goede doel. Er zijn 4 afstanden te lopen: 500 m, 1km, 5km en 10 km.

We beginnen de start van de Run bij restaurant Take off Teuge. Zo kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie, direct aan de landingsbaan, voor het startsignaal. Via de verlichtte landingsbaan, loopt de route richting Skydeck. Hier gaat u door de hangar langs de straaljagers, waarna u via de uitgang van Skydeck langs diverse hangars loopt. Zo loopt u weer richting de landingsbaan en via de Para’s door de hangar van Special Air Service komt u uit op de landingsbaan.  Geniet volop van deze prachtige locatie, terwijl u stichting Beat Batten verder helpt.

Waarom de stichting Beat Batten? WAT IS DE ZIEKTE VAN BATTEN?
De ziekte van Batten (Batten Disease, type CLN3) is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. Hun levensverwachting is derhalve niet positief. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen. Het is een genetische ziekte, dat betekent dat het erfelijk is. In 1 gezin kunnen dus meerdere kinderen drager van de ziekte zijn.

Voor Batten is geen genezing mogelijk. Er zijn (nog) geen behandelingen die de ziekte vertragen en doordat deze ziekte zo ongelofelijk zeldzaam is, is het moeilijk om de nodige onderzoeken te doen. En juist daarom is het zo belangrijk voor ons om voor dit goede doel geld in te zamelen!


TWEEDE WEEKEND VAN JANUARI

Wij lopen jaarlijks onze sponsorloop. Met als doel: Elk jaar een goed doel steunen! En dit jaar is het een voordeel dat deze RUN uitstekende voorbereiding biedt voor de Midwinter Marathon in Apeldoorn die in februari gehouden wordt.

HET PROGRAMMA
18:15 uur start 500 meter jeugd t/m 14 jaar
18:30 uur start 1 km jeugd t/m 14 jaar
18:45 uur prijsuitreiking jeugd
19:00 uur start 5km dames en heren
19:15 uur start 10km dames en heren
20:30 uur prijsuitreiking dames en heren (5/10km)  

Inschrijven kan via: www.inschrijven.nl We hopen op een sportieve, gezellige avond! Meer info? https://www.facebook.com/TEUGERUNS4LIFE/

foto's zijn gemaakt en eigendom van Peter Cornelisz  www.petercornelisz.nl fotografie

 

 

 

Op de ALV ABT wordt verslag gegeven over de activiteiten van het afgelopen jaar. Hoe heeft het bestuur de belangen van de inwoners van Teuge behartigd en hebben de commissies zich ingezet met activiteiten en projecten?

Tevens wordt aangegeven wat het komend jaar wordt voorgezet en extra aandacht voor komt.

Mis het niet, op deze vergadering zal de Teugenaar van het jaar bekend worden gemaakt en presenteert Mark Huser de eerste concepten van de kunst in de nieuwe wijk van Teuge.

 

uitnodiging ALV ABT 16 november

 

 

 

Algemeen Belang Teuge bestaat 111 jaar.
Dit gaan we vieren met alle leden en inwoners van Teuge. 😁
Op zondag 12 december van 11.00 uur tot 15.00 uur.
Verdere informatie volgt binnenkort, maar noteer deze datum alvast in je agenda!!
 

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Ontwerp luchthavenbesluit Teuge, 28 september 2021

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland  heeft op 31 augustus 2021 het ontwerp Luchthavenbesluit Teuge vastgesteld en openbaar gemaakt voor inspraak. Het luchthavenbesluit geeft aan hoeveel geluid de luchthaven mag produceren. Ook is het mogelijk om regels te stellen aan openingstijden, aantallen en typen vliegtuigen en vluchten, gebieden waar als gevolg van luchtvaartactiviteiten beperkingen gelden, zoals geluid en externe veiligheid en milieuregels van activiteiten, die gerelateerd zijn aan het vliegen. Tot en met 17 oktober 2021 kunnen reacties middels een zienswijze worden ingediend op dit ontwerp Luchthavenbesluit. Het ontwerp Luchthavenbesluit staat op de site van de provincie Gelderland: https://www.gelderland.nl/lhbteuge-ontwerp. Het bestuur van Algemeen Belang Teuge heeft de leden uitgenodigd voor een informatieavond en ledenraadpleging over dit onderwerp. Vanuit deelname aan informatiesessies, overlegorganen en gesprekken met betrokken instanties hebben we informatie gedeeld over de huidige situatie en mogelijke ontwikkelingen.We zijn samen in gesprek gegaan over de manier waarop we de belangen van de leden over dit onderwerp kunnen behartigen. Het resultaat is de ingediende zienswijze hieronder. We gebruiken deze voor vervolg overleggen met de provincie, gemeente en de luchthaven

                 

 

 

De traditionele Burendag in Teuge was weer een succes. Vrijwilligers en (nieuwe) buren hebben op 25 september bij het dierenverblijf 't Beestenboeltje samen geklusd en een gezellige middag gehad.  De burendag werd gecombineerd met “ Kijkje in de Keuken Tour” gefaciliteerd door de Vrijwilligers Centrale Voorst. Daarbij konden geïinteresseerden middels een fietsroute door de gemeente Voorst kennismaken met vrijwilligersorganisaties op locatie. De ruim 30 klussers genoten van de slagroomtaart bij de koffie bezorgd namens de Vrijwilligers Centrale Voorst.

Na Het klussen werd door Algemeen Belang Teuge een hapje en drankje verzorgd en bleef het nog lang gezellig bij het dierenverblijf.

 

Na zo'n mooi dropsfeest met allemaal betrokken mensen is het weer eens extra zichtbaar hoe belangrijk en waardevol "vrijwilligers" zijn.
Vrijwilligers zijn altijd en overal nodig, ook bij Algemeen Belang.
Wil je ook graag je hulp aanbieden, dat kan...
Ben je al jaren woonachtig in Teuge, of heb je net de verhuisdozen uitgepakt. Het maakt geen verschil.
Wil je mensen ontmoeten en vind je het leuk om te komen helpen met bijvoorbeeld;
- het organiseren van een feestje
- dieren bij 't Beestenboeltje voeren
- af en toe eens een dag te helpen met klussen bij 't Beestenboeltje
- helpen bij het opruimen van zwerf afval
- helpen in 1 van de commissies van Algemeen Belang
-Of lijkt een bestuursfunctie jou (in de toekomst) wel wat?
Neem dan vrijblijvend contact op en laat weten wat je graag zou willen. Samen kunnen we kijken wat er allemaal is. Het hoeft geen grote taak te zijn waar je veel tijd mee kwijt bent, maar kan ook iets zijn van een paar uurtjes.
Heb je vragen, ideeën of tips, laat het weten.
Je kunt contact opnemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je kunt bellen, sms'en of appen naar 06-46324471.

                               

 

 

Zoals jullie misschien al gelezen hebben in de mail, of gehoord hebben van teamleden de Dorpsquiz op 10 oktober gaat niet door.. We hadden het graag anders gezien, maar het is nog te onzeker hoe het verder gaat.

De overheid komt 20 september weer met een persconferentie en als blijkt dat we toch de 1,5 meter maatregel niet los kunnen laten, is het moeilijk om alles weer af te zeggen. We willen heel graag onbevangen en zonder de 1,5 meter maatregel de dorpsquiz kunnen doen, zodat iedereen kan genieten. Sommige groepen zijn wat groter en als iedereen toch binnen moet zitten i.v.m. het weer kan het al lastig worden. Er zijn ook deelnemers die nog wat angstig zijn en we willen dat iedereen zich er prettig bij voelt. Wij hopen dan ook op jullie begrip voor deze keuze. 

Maar er is ook goed nieuws!!! We hebben ook al een nieuwe datum namelijk: 

Zondag 22 mei 2022.... ( Hou deze datum dus vrij in de agenda...) 

We hopen dan onbevangen en met veel plezier de 1e Dorpsquiz van Teuge te houden...

 

 

 

 

Pagina 1 van 17

Alles op een rij

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Word lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen € 12,50 per jaar en voor alleenstaanden € 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 

Secretariaat

Stefanie Verwaaijen
dcp@teuge.eu 

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven