facebooklogo      Instagram logo     

Yes, het is 1 maart....
De inschrijving is geopend...🥳
Klik op de onderstaande link en meld je team aan.
 

Op woensdag 20 maart vanaf 19.30 uur staat de koffie met wat lekkers voor u klaar in het dorpshuis Op den Toega. (De Zanden 92 Teuge)

Het programma en alle stukken zijn beschikbaar via de volgende link  Ledenvergadering - Teuge.eu

Tot dan!!

Nog 5 nachtjes slapen en dan gaat de inschrijving voor de Dorpsquiz van start... 🥳
Hebben jullie al een team, teamcaptain en speellocatie besproken, en hebben jullie al een foto gemaakt van jullie team en teamlogo??
Nee 🤔, ga dat dan nog maar even doen..
Dat zijn dingen die doorgegeven dienen te worden bij de inschrijving...
We zien jullie inschrijving graag tegemoet, want we gaan er weer een leuke middag van maken.. 
 

Ook in 2024 hebben we weer een potgrondaktie. Met uw bestelling steunt u Kinderboerderij ’t Beestenboeltje in Teuge. De potgrond wordt bij u thuisbezorgd.

De zakken potgrond kosten € 5,- per zak. Voor slechts € 19,= ontvangt u 4 zakken. Bestellen kan t/m woensdag 20 maart. Wij bezorgen de bestelling op zaterdag 23 maart 2024.

Hoe kunt u bestellen én betalen? Optie 1 heeft onze sterke voorkeur!

  1. Maak het totaalbedrag over naar Algemeen Belang Teuge o.v.v. het aantal zakken én de straat én huisnummer waar de zakken bezorgd moeten gaan worden. Het rekeningnummer is: NL 02 RABO 0111 0745 25 t.n.v. ABT.
  2. Stuur een email naar Mariska van Rossum: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.v.v. het aantal zakken én de straat en huisnummer waar de zakken bezorgd moeten gaan worden. Betaling contant bij aflevering.
  3. Knip de strook af van de flyer die u ontvangen heeft en lever deze in bij Mariska van Rossum, Zwanenpad 6, Teuge. Betaling contant bij aflevering.

Heeft u géén potgrond nodig, maar wilt u ’t Beestenboeltje wél steunen, maak dan een vrijwillige bijdrage over naar bovengenoemd rekeningnummer van ABT.

Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw bijdrage.

Bestuur Algemeen Belang Teuge

Mark Huser, kunstenaar, werkt aan een ambitieus project: een levensgrote Phoenix. Een standbeeld dat de herrijzenis van een wijk bij Teuge symboliseert en dat bedoeld is als een baken van hoop.

Dit project is twee jaar geleden gestart in samenwerking met de gemeente Voorst en Algemeen Belang Teuge.

De onthulling Kunst voor het Park van Teuge is twee keer uitgesteld, een keer vanwege uitloop werkzaamheden aan de Fokkerstraat en een keer vanwege een te drassig terrein afgelopen januari.  Maar drie keer is scheepsrecht, dus;

We gaan het kunstwerk op zaterdag 15 juni 2024 onthullen Om 15.00 uur verzamelen we bij de natuurtempel, Ambonstraat 5.

Het programma staat op de volgende pagina: Programma onthulling kunstwerk Park Teuge.

En via de volgende link wordt een film getoond waarin Mark verteld over het ontstaan van het kunstwerk: De Phoenix gaat landen in Teuge

In Wikipedia wordt de Phoenix of Feniks als volgt beschreven: Feniks - Wikipedia

Namens de commissie Kunst in het park van Teuge bent u allen van harte welkom.

Op zondag 14 januari was er volop drukte in Teuge. Voor de 7de keer werd het wandel- en hardloopevenement Teuge Runs 4 Life georganiseerd. Met een recordaantal deelnemers van 363 was het een groot succes.

Wandelaars en kinderen:

Om 10.00 uur werd door de waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers het startschot gegeven voor de wandeltocht van 7 km. De wandelaars slingerden door het hele dorp en wandelden daarna door het buitengebied. 

Daarna was het tijd voor de kinderen. Gestart werd met de Family Run, waarbij (groot)ouders samen 500 meter konden rennen samen met hun (klein)kinderen. Superleuk om te zien. Sommige kinderen waren veel sneller dan hun ouders.

Dit werd gevolgd door de Kidsrun van 500 meter en 1.000 meter. Wat fanatiek zijn die kinderen! Allemaal werden ze beloond met een leuke medaille. Maar er kan er maar 1 winnen. De prijsuitreiking voor de kinderen was meteen na deze runs. Ze kregen leuke prijzen overhandigd.

Lees meer: Teuge Runs 4 Live editie 2024 - wat een mooie dag

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Al 12,5 jaar maken we er een feestje van: SamenUitEten in Teuge, in 2010 van start gegaan door een initiatief vanuit Algemeen Belang Teuge en de toenmalige dorpscontactpersoon Marianne Wieggers.

Iedere maand zorgen we voor een gezellige maaltijd voor onze gasten in het Dorpshuis. De vrijwilligers kleden samen met leerlingen van De Zaaier de tafels gezellig aan en koken samen iedere maand weer een ander 3-gangen menu. Soms is een speciale gast en soms combineren we de maaltijd met een bezoek aan een bedrijf uit Teuge (Gluren bij de buren).

Lees meer: SamenUitEten bestaat 12,5 jaar

Op zondag 22 oktober wordt een Bootcamp traject geopend in en rond de speeltuin de Zandenhof achter de Zaaier. De dag start om 9 uur bij de Bunker naast de tennisclub.

Er wordt begonnen met een workshop over Leefstijl (stressreductie) en Voeding. Daarna vertrekken we naar het nieuwe bootcamp-traject bij de speeltuin. Sylvia Slijkhuis zal samen met geïnteresseerden de route gaan lopen en uitleg geven over de verschillende oefeningen.

De kosten voor deelname aan de workshop en de bootcamp zijn € 7,50 per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0646265522. Kom in sportkleding!

Lees meer: Opening bootcamp-traject in Teuge op 22 oktober

Ter informatie voor alle bewoners van Teuge, van de gemeente Voorst, het groenplan voor Park van Teuge fase 2. Volgens de gemeente is het plan zo goed als afgerond. Maar indien er vragen zijn dan kan men terecht bij Thijs Hoekstra van de gemeente Voorst via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0571-27 98 57.

Klik op onderstaande afbeelding om het document te openen:  

Afbeelding PvT fase 2 mini

In Teuge was het zondag 8 oktober feest. De laatste jaren zijn er ruim 80 woningen gebouwd en ondertussen allemaal bewoond. Vanuit ABT is een klein organisatiecomité opgetrommeld en daar kwam ‘Wulle Bint Teuge’. Een leuke middag voor oud en nieuw Teugenaren om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Lees meer: Wulle bint Teuge - een heerlijke middag in Teuge

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Deelkast Commissie

Als je ergens om verlegen zit….

Het is geen fijne constatering maar het komt steeds vaker voor dat mensen het in deze tijd niet breed hebben. Gelukkig zijn er ook nog genoeg mensen die zich goed kunnen redden en soms zelfs overhouden. Een deelkast kan daarin een verbindende rol spelen door overtallige producten, met name levensmiddelen, terecht te laten komen op een plek waar ze goed gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan het ons allemaal helpen voedselverspilling tegen te gaan.

Lees meer: Sinds kort een Deelkast in Teuge

Na twee corona-jaren en een afgelasting gaan we in 2024 weer een doorstart maken met Teuge Runs 4 Life.. Aan dit evenement is altijd een goed doel gekoppeld. In 2024 zal dit goede doel Stichting Beat Batten zijn. Voor meer informatie over deze ziekte kun je naar de website van Beat Batten gaan en het artikel 'Wat is de ziekte van Batten' lezen.

De datum van het evenement is vastgesteld op zondag 14 januari 2024.

Voor verdere informatie over dit evenement ga je naar de volgende link of naar de optie 'Teuge Runs 4 Life - 2024' in het hoofdmenu. Teuge Runs 4 Life 2024 - Teuge.eu

Dit mag je niet missen!

Afgelopen jaren heeft Teuge veel nieuwe bewoners mogen verwelkomen. Om elkaar (verder) te leren kennen nodigen wij ALLE bewoners, jong en oud, van harte uit op zondag 8 oktober 2023 voor een gezellig samenzijn.

Lees meer: Wulle bint Teuge

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Wij herdenken als dorpen Teuge en De Vecht jaarlijks alle slachtoffers van oorlogsgeweld bij het monument ter nagedachtenis van de omgekomen zes bemanningsleden van de op 12 juni 1943 in Teuge neergestorte Lancaster bommenwerper.

Publiek was in grote getale toegestroomd. Daarbij viel op dat ook een groot aantal campinggasten  bij de herdenking aanwezig waren. En dit jaar werd de prachtige muziek verzorgd door 16 leden van de muziekvereniging Excelsior uit Twello. Het taptoe signaal dat werd gespeeld door de solo-trompettist was indrukwekkend.

Lees meer: Herdenking 4 mei 2023 met Thema 'Leven met Oorlog'

Na de succesvolle actie van Inge Velthuis in 2021 met de kleurrijke tenues voor de fietsers, blijkt er ook belangstelling te zijn voor andere kledingstukken met daarop de naam van ons dorp TEUGE. We hebben daarom offertes aangevraagd voor ook andere kledingstukken te weten: hardloopshirts met korte mouw, poloshirts en hoodies. Daarmee krijgt Teuge er nog een extra stukje promotie bij.

Lees meer: Kleding: maken we de komende tijd nog meer promotie voor Teuge?

Op woensdagochtend 26 april kwam Hetty Vorselman-Pas op de fiets naar het dorpshuis in Teuge. Samen met Marijke Jansen zouden ze een interview geven over het succes van Teugje Nieuws. In plaats van een reporter kwam burgemeester Paula Jorritsma-Verkade binnen. En kort daarop ruim 80 vrienden, familieleden, het bestuur ABT en betrokkenen. Bij Hetty begon een lichtje te branden, ze werd verrast op de dag voor koningsdag.

Lees meer: Koninklijke onderscheiding Hetty Vorselman-Pas

Heb je altijd al in de stal van ‘t Beestenboeltje in Teuge willen kijken? Nou dat kan!

Op zaterdagmiddag 22 april kun je tussen 14 en 16 uur terecht. Je kunt dan tussen onze jonge geitjes en lammetje lopen (en voeren). Onze konijnen kunnen geknuffeld worden en onze nieuwe kipjes zitten te broeden.

Natuurlijk kun je ook in onze speeltuin terecht. Ook kun je zelf groenteplantjes verspenen (verschillende soorten sla en koolplanten). De plantjes mag je meenemen, zo lang de voorraad strekt.

Heb je onze appelsap van de Zandenhof al eens geproefd? Ook dat kan op deze beleving!

Een aantal vrijwilligers zijn tussen 14 en 16 aan  het klussen. Wil je helpen of vrijwilliger worden? Neem dan oude kleren mee en steek de handen uit de mouwen.

Geitjes     G en L

Pagina 1 van 4

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven