facebooklogo      Instagram logo     

Op zaterdag 11 maart is er tijdens NL Doet in Teuge weer veel werk verzet bij 't Beestenboetje.

De stal is uitgemest, de takken en bladeren zijn van het veld gehaald en de kippen hebben weer een opgeruimde wei. De eendevijver is opgeknapt en er zijn acht netskastjes voor verschillende soorten vogels gebouwd.

Lees meer: NL Doet 2023

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

Op woensdag 22 maart vanaf 19.30 uur staat de koffie met wat lekkers voor u klaar in het dorpshuis Op den Toega. (De Zanden 92 Teuge)

Het programma en alle stukken zijn de komende weken beschikbaar via de volgende link :  Ledenvergadering - Teuge.eu

Tot dan!!

Met uw bestelling steunt u Kinderboerderij ’t Beestenboeltje in Teuge. De potgrond wordt bij u thuisbezorgd.

De zakken potgrond kosten € 4,75 per zak. Voor slechts € 18,= ontvangt u 4 zakken. Bestellen kan t/m 20 maart.

Wij bezorgen de bestelling op zaterdag 25 maart 2023.

Lees meer: Potgrondaktie 2023 t.b.v. ’t Beestenboeltje 2023

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

De afgelopen maanden zijn meerdere berichten gepubliceerd met betrekking tot dit onderwerp. Omdat het veel verschillende informatie betreft is besloten om alle bestaande en komende berichten te verzamelen onder een eigen menu-item binnen het hoofdmenu Plan Zonnepark Teuge.

 

DInsdag 8 november is een kijkavond georganiseerd in de Natuur Tempel van stichting Earth Awareness aan de Ambonstraat. Iedereen die dat wilde kon de vorderingen bewonderen van het kunstwerk voor het 'Park van Teuge' dat wordt gemaakt door Mark Huser.

Lees meer: Vorderingen van het kunstwerk dat gemaakt wordt voor het "Park van Teuge"

Op 9 november 2022 vindt een vervolginformatie-avond plaats met betrekking tot het plan van de familie Schutte en Luchthaven Teuge  -  (beëindiging melkveehouderij en ontwikkeling: zonnepark, uitbreiding Kraaigraaf, woningen, boeren uit omgeving en landgoed)

Locatie: Dorpshuis op den Toega

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

AGENDA VAN DE AVOND:

  • Opening
  • Presentatie/toelichting gebiedsontwikkelingsplan familie Schutte
  • Reacties
  • Afsluiting

Afgelopen zaterdag was het na maanden werk tijd om het gemaakte mozaïek bankje van en voor het dorp te plaatsen en te onthullen. Een aantal vrijwilligers hebben voor de zomer een begin gemaakt om een mooi pronkstuk voor het dorp te realiseren in het kader van 111 jaar Algemeen Belang Teuge.

Lees meer: Onthulling mozaïek bankje in Teuge

Vanaf 2015 organiseert Algemeen Belang Teuge in samenwerking met AV ’34 uit Apeldoorn en het bedrijf de Slaapfabriek uit Teuge elk jaar een hardloop- en wandelwedstrijd in het mooie Teuge waarbij de opbrengst van Teuge Runs 4 Life voor diverse plaatselijke- en landelijke goede doelen bestemd is.

De eerstvolgende editie zou na corona plaats gaan vinden in 2023. De organisatie heeft besloten de editie van 2023 te verplaatsen naar januari 2024. Nadere informatie volgt vanaf medio 2023.

Namens commissie Teuge Runs 4 Life,

Op 19 oktober 2022 organiseerde Algemeen Belang Teuge in samenwerking met de gemeente Voorst en het Waterschap Vallei en Veluwe een vervolgavond met betrekking tot de wateroverlast in Teuge. In de 1ste avond op 18 mei werden er door de inwoners van Teuge diverse knelpunten genoemd. Deze zijn snel opgepakt door zowel het Waterschap, de Gemeente als de Provincie. Een aantal knelpunten zijn inmiddels opgelost en aan een aantal wordt nog gewerkt. Zie bijgevoegde presentatie waarin de diverse knelpunten worden benoemd met de status hiervan.

Lees meer: Informatieavond wateroverlast in Teuge en herinrichting Parmentierstraat

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

De speciale editie van het Teugje Nieuws ter ere van het 111-jarig bestaan van Algemeen Belang Teuge is uit. Je kunt deze hier lezen.

Op zaterdag 24 september deed Teuge weer mee aan Burendag. De beheerder van de Kinderboerderij had, samen met de speelveldcommissie, een lange lijst met klussen opgesteld.

Lees meer: Burendag 2022 - Het was nat!

Op 22 september kwamen burgemeester Paula Jorritsma-Verkade, wethouder Bert Visser en een grote delegatie raadsleden en fractievertegenwoordigers op kennismakingsbezoek in Teuge. Het organisatiecomité had een leuk programma in elkaar gezet, waarbij we de burgemeester zoveel mogelijk van ons mooie dorp wilden laten zien én de activiteiten die ons verbinden.

Lees meer: Kennismaking burgemeester Paula Jorritsma-Verkade met Teuge

Bezoek nieuwe burgemeester.

Op 22 september zal de nieuwe burgemeester van de Gemeente Voorst, Paula Jorritsma-Verkade, een kennismakingsbezoek brengen aan Teuge. Het organisatiecomité heeft een leuk programma gemaakt, waarbij ze een goede indruk kan krijgen van Teuge én hoe actief wij als klein dorp zijn. 

Iedereen heeft inmiddels een flyer in de brievenbus ontvangen, maar hieronder nogmaals het programma.

19.00 – 19.30 uur: Hersencentrum Siza

19.30 – 20.15 uur: Basisschool de Zaaier

20.30 – 22.00 uur: Bezoek aan Peco en uitleg diverse activiteiten door Peco, Sportverenigingen en Algemeen Belang Teuge, onder genot van drankje en hapje. 

Iedereen is welkom bij de Zaaier en Peco. Laten we als dorp Teuge onze nieuwe burgemeester een warm welkom geven. 

Op 13 september 2022 organiseerde Algemeen Belang Teuge in samenwerking met de gemeente Voorst een informatie- en discussieavond over de woningbouw in Teuge en dan specifiek op het nog braakliggende perceel aan de Hessenlaan.

Het onderwerp leeft in Teuge, het dorpshuis was goed gevuld met belangstellenden. Na de opening van de avond door de voorzitter van ABT, Lucas Harbers, werd er door Laurens Nijman van de Gemeente Voorst een presentatie gegeven over de woningbouw van de gehele gemeente Voorst. En waar er enkele jaren geleden nog sprake was van een stop op het bouwen van woningen, is dat nu duidelijk anders en mag er weer volop gebouwd worden.

Lees meer: Goed bezochte bijeenkomst over woningbouw Hessenlaan

Het bestuur van Algemeen Belang Teuge en de gemeente Voorst nodigen u uit voor een bijeenkomst over woningbouw in Teuge met focus op het perceel aan de Hessenlaan.

Wat zijn de mogelijkheden? En welke input zou je willen geven op basis van de eerste schetsen woningbouw op het laatste te bouwen perceel aan de Hessenlaan?

Datum    

Dinsdag 13 september 2022  om 20.00 uur  (zaal is open vanaf 19.30 uur)

Plaats

Dorpshuis op den Toega, de Zanden 92 Teuge

Lees meer: Avond woningbouw Hessenlaan

 

Jullie hebben er over kunnen lezen in het Teugje Nieuws op Facebook en Instagram. We zijn bezig met het realiseren van een mooi bankje voor in het dorp. We willen het plaatsen naast de mini bieb voor 't Beestenboeltje. Afgelopen vrijdag tijdens het pleinfeest op cbs de Zaaier heeft iedereen al een steentje kunnen leggen. De kinderen, ouders, meesters, juffen en buurt bewoners kwamen langs om een "eigen steentje" in het cement te drukken en hiermee een bijdrage te leveren aan het bankje. 

Lees meer: Mozaïekbankje voor Teuge

De nieuwe Teugje Nieuws is uit! Je kunt deze hier lezen.

 
Wat was het een gezellige middag. Helaas kon niet iedereen erbij zijn, maar het is in deze drukke tijd lastig om een moment te vinden dat iedereen kan. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken en waren de meeste teams goed vertegenwoordigd.
De winnaars van de 1e Dorpsquiz Teuge zijn;
1e plaats: De Teugseweg met 161 punten
2e plaats; Het Heideroosje 156 punten
3e plaats; Park van Teuge 152 punten
De troostprijs ging naar Theef. Ze hebben 82 punten en het meest hilarische antwoord op een vraag..... 🤣😂
Een cheque van €200,00 is naar 't Beestenboeltje gegaan. 10 teams hebben dit gekozen als goede doel...

Pagina 1 van 2

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven