facebooklogo      Instagram logo     

In Teuge was het zondag 8 oktober feest. De laatste jaren zijn er ruim 80 woningen gebouwd en ondertussen allemaal bewoond. Vanuit ABT is een klein organisatiecomité opgetrommeld en daar kwam ‘Wulle Bint Teuge’. Een leuke middag voor oud en nieuw Teugenaren om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Er is veel gehoor gegeven om te komen, want het was lekker druk. Er waren bijna 140 aanmeldingen voor deze middag. De spanning liep al op naar de aanloop van deze middag. In het Teugje Nieuws werd al enkele maanden geleden een vooraankondiging gedaan. “Heel Teuge bakt”. Wat gaan we doen, wat zal ik bakken? 

Deze vragen kwamen bij veel mensen op denk ik. De organisatie hoopte dat er ongeveer 8 personen zich op zouden geven om mee te doen met de bakwedstrijd. Maar nee, het liep een beetje anders.  Er kwamen maar liefst 20 aanmeldingen binnen. De creaties werden beoordeeld door de echte Bakker Toet. Hij was al op tijd in het Dorpshuis om alle baksels te jureren. De baksels konden tussen 12.00 uur en 12.45 uur gebracht worden.

De mensen konden dan gelijk door naar ’t Beestenboeltje voor het begin van de speurtocht. De kinderen konden eerst nog even bij de dieren van de kinderboerderij kijken, eten geven of aaien. Toen werden er groepen ingedeeld en begon een speurtocht door het dorp. Daar mochten de groepen met elkaar in overleg om op antwoorden van de vele vragen te komen. Het eind van de speurtocht was bij het dorpshuis waar alle taarten klaar stonden. De kinderen konden lekker buiten spelen, springen op een springkussen of met stoepkrijt in de weer of lekker aan tafel kleuren.

Ondertussen werd binnen de prijswinnaar van “Heel Teuge bakt” bekend gemaakt. Er waren vele nummers 2, maar er kon er maar 1 de grote winnaar zijn. Bakker Toet mocht samen met zijn assistente Melissa (Teugenaar van het jaar) de echte winnaars bokaal uitreiken aan Dientje Blumink. Alle deelnemers kregen een mooi schort met een gouden (sticker) pollepel.

Er werd natuurlijk afgesloten met het eten van taart en een heerlijk drankje. De echte Teuge cocktail mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken, want het was een super geslaagde, heel gezellig middag…

 Allemaal bedankt voor jullie komst en tot de volgende…

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven