facebooklogo      Instagram logo     

Wij herdenken als dorpen Teuge en De Vecht jaarlijks alle slachtoffers van oorlogsgeweld bij het monument ter nagedachtenis van de omgekomen zes bemanningsleden van de op 12 juni 1943 in Teuge neergestorte Lancaster bommenwerper.

Publiek was in grote getale toegestroomd. Daarbij viel op dat ook een groot aantal campinggasten  bij de herdenking aanwezig waren. En dit jaar werd de prachtige muziek verzorgd door 16 leden van de muziekvereniging Excelsior uit Twello. Het taptoe signaal dat werd gespeeld door de solo-trompettist was indrukwekkend.

Precies om 19.00 uur werd door 2 vliegtuigen van Bert van de Bunte een indrukwekkende fly-by uitgevoerd met aan het slot een ontroerende ‘missing man’ formatie. Daarna heette Robert Voordes iedereen welkom en gaf een mooie inleiding met het thema ‘Leven met oorlog’. Dit werd gevolgd door een bijdrage in de vorm van een gedicht door Annemarie Balster, directeur van basisschool De Zaaier.

Na het taptoesignaal volgde 2 minuten stilte en het Wilhelmus. Door Hetty Vorselman samen met de jonge Jens Ramakers werd een gedicht voorgedragen in het Nedersaksisch dialect.

Daarna werden bloemstukken gelegd door de leerlingen van basisschool ‘De Zaaier’, Nora van der Wal en Bo Huddink, door Mevrouw Ees-Veldwijk en Lieke Overvelde namens het dorp, door Marjo Prigge namens het vliegveld en tenslotte door wethouder Bert Visser samen met Twan Steunenberg en Jelt Voordes namens de gemeente Voorst.

Nadat Bo Huddink nog een mooi gedicht had voorgedragen sloot Lucas Harbers namens Algemeen Belang Teuge de herdenking af met een speciaal woord van dank aan allen die met hun  bijdrage deze indrukwekkende gebeurtenis mogelijk hebben gemaakt.

De oranje bloemen, geplant door de leerlingen in het tuintje voor het monument, zijn opnieuw ter beschikking gesteld door Kwekerij Papillon. Ook de samenwerking met Hans Bijloo, Clement van Dijk en Johan Bosma van Ecotribe was weer tiptop in orde. Zij verzorgden d.m.v. zonnepanelen en accu’s de versterking van het geluid.

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven