facebooklogo      Instagram logo     

Zaterdagmiddag 15 juni is het kunstwerk in het park van Teuge feestelijk onthuld. Ruim 200240615-kunstwerk_PvT_82b.jpg belangstellenden hebben gekeken en deelgenomen aan de ceremonie geleid door de kunstenaar Mark Huser.

Rond 15.00 uur kwamen de mensen samen bij de natuurtempel aan de Ambonstraat in Teuge. Gestart werd met een welkomstwoord door Lucas Harbers, voorzitter ABT, met daarin dank aan de dorpsgenoten en de gemeente Voorst die dit mogelijk gemaakt hebben. En uiteraard veel dank aan Mark en Maya. Zij kregen als waardering voor hun geschenk aan het dorp de Teuge broche, deze werd opgespeld door onze dorpscontactpersoon Stefanie Verwaaijen.

Mark Huser vervolgde in een indrukwekkend betoog over verbinding en hoop en hij nam iedereen mee in de realisatie van de Phoenix. Een project van 5 jaar waarin hij meer dan 1000 uur werk heeft gestoken. Aansluitend droeg Johan Buitenhuis, Teugenaar van het jaar, het gedicht voor dat geschreven is door Tinus Ooms en aangevuld door Hetty Vorselman.

Met een fakkel in de hand nam Mark ons mee naar de overkant van de Rijksstraatweg voor de onthulling. Bij de Phoenix lagen 66 stenen die met een wens van diverse inwoners om het kunstwerk gelegd werden. Bennie Prijs nam als buurman het initiatief en legde de eerste steen. De laatste steen werd gelegd door wethouder Peter Wormskamp. Daarna werd de Phoenix officieel onthuld door Peter Wormskamp en Lucas Harbers. Twee Teuge vlaggen gleden van de vleugels en onder luid applaus genoot iedereen van de prachtige vogel op een passende sokkel.

Johan Buitenhuis reikte het eerste drankje en feestelijk gebakje uit aan Mark en de wethouder. Er werd nog een tijd na geborreld en gepraat over het prachtige kunstwerk bij de ingang van het Park van Teuge.

Klik op de foto om de fotoreportage te bekijken:  240615 kunstwerk PvT 80b

 

Volg de link voor impressie van de middag: De Phoenix is geland in Teuge

 

 

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven