facebooklogo      Instagram logo     

Op 13 september 2022 organiseerde Algemeen Belang Teuge in samenwerking met de gemeente Voorst een informatie- en discussieavond over de woningbouw in Teuge en dan specifiek op het nog braakliggende perceel aan de Hessenlaan.

Het onderwerp leeft in Teuge, het dorpshuis was goed gevuld met belangstellenden. Na de opening van de avond door de voorzitter van ABT, Lucas Harbers, werd er door Laurens Nijman van de Gemeente Voorst een presentatie gegeven over de woningbouw van de gehele gemeente Voorst. En waar er enkele jaren geleden nog sprake was van een stop op het bouwen van woningen, is dat nu duidelijk anders en mag er weer volop gebouwd worden.

Daarna werd er specifiek ingegaan op het perceel aan de Hessenlaan door Kevin Stremmelaar van de Gemeente Voorst. Doordat er in Teuge een grote behoefte is aan seniorenwoningen, zijn daarop door een ontwerper van de Gemeente 3 schetsen gemaakt die op grote vellen gepresenteerd werden. De vele bezoekers konden hiernaar kijken en hun opmerkingen of aanvullingen doorgeven aan de vertegenwoordigers van de Gemeente. Duidelijk werd ook wel dat er ook een grote behoefte is aan betaalbare woningen voor starters.

Alle opmerkingen en aanvullingen worden door de Gemeente meegenomen en zullen in een vervolgsessie worden gepresenteerd. Wanneer die zal zijn zal worden gecommuniceerd naar alle ABT-leden. Tevens zal de Gemeente Voorst samen met Algemeen Belang Teuge een enquête houden over woningbehoefte in het dorp.

Klik voor de presentatie op de volgende link: Presentatie gemeente Voorst Woningbouw Teuge

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven