facebooklogo      Instagram logo     

Afgelopen zaterdag was het na maanden werk tijd om het gemaakte mozaïek bankje van en voor het dorp te plaatsen en te onthullen. Een aantal vrijwilligers hebben voor de zomer een begin gemaakt om een mooi pronkstuk voor het dorp te realiseren in het kader van 111 jaar Algemeen Belang Teuge.

Het begon natuurlijk met een ontwerp van het bankje. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar tegels die we konden gebruiken. Na verzoeken op Facebook en in het Teugje Nieuws aan dorpsbewoners kwamen we aan een flink aantal. Toen gingen we nadenken over waar het bankje zou komen te staan en welke figuren we zouden gebruiken. Het moest bij ‘t Beestenboeltje komen, dus zijn we voor dieren gegaan.Tijdens een feestje op de eerste vrijdag van het nieuwe schooljaar hebben kinderen van basisschool de Zaaier, de ouders, meesters en juffen en dorpsbewoners ook een steentje in het bankje kunnen leggen. Daardoor is de verbinding gelegd tussen inwoners uit dorp en is het bankje nu ook een beetje van “iedereen”.  

Onder belangstelling van dorpsbewoners, de voerploeg van de kinderboerderij en bestuursleden van Algemeen Belang Teuge was het aan “projectleider” Anton Ganzevles en de “directeur” van ’t Beestenboeltje Herman Vukkink om het bankje te onthullen.Het bankje  heeft een mooi plekje gekregen tegenover de ruilboekenkast aan de Bleriotstraat. Je kunt er rustig een boek lezen, genieten van de dieren of gewoon even uitrusten. En misschien komen er in de toekomst nog wel meer van deze bankjes in het dorp bij…. Wie zal het zeggen! 

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven