facebooklogo      Instagram logo     

Op 22 september kwamen burgemeester Paula Jorritsma-Verkade, wethouder Bert Visser en een grote delegatie raadsleden en fractievertegenwoordigers op kennismakingsbezoek in Teuge. Het organisatiecomité had een leuk programma in elkaar gezet, waarbij we de burgemeester zoveel mogelijk van ons mooie dorp wilden laten zien én de activiteiten die ons verbinden.

Hersencentrum Siza

Na ingestapt te zijn bij Peco in een mooie huifkar van Natuurmonumenten werd er koers gezet naar het Hersencentrum Siza. Dit is een dagopvang voor mensen met een niet-aangeboren hersenafwijking. Daar werden zij welkom geheten door Lucas Harbers, voorzitter ABT. Na een introductie en welkom door een activiteitenbegeleidster van Siza werden er  2 erg leuke presentaties gegeven door Ank en Ellert-Jan, beiden met hersenletsel. Het was zeer indrukwekkend om te horen en te zien hoeveel plezier ze hadden, ondanks hun beperkingen door de hersenschade. Door de oudste bewoner van Teuge, Ko Dijkhof, werd het boek “Kunst-zinnig-brein” overhandigd aan de burgemeester, dat geschreven is door Ank. Daarna werd er door de burgemeester, samen met de maker ervan, een mooi mozaïekbord onthuld met daarop “Activiteiten Centrum”. Eén woord bleef ook na de presentatie hangen: RELAX.

Basisschool De Zaaier

De toer zette zich voort naar de basisschool De Zaaier. Hier werd de burgemeester verwelkomd door de directeur van de school, Annemarie Balster, alsmede door een grote groep kinderen. Iedere donderdag worden er – al sinds 2011 – met de kinderen op donderdagmiddag allerlei leuke activiteiten gedaan, waarbij het motto is: Oud leert Jong én Jong leert Oud. De burgemeester bewonderde de moestuin (activiteit tuintelen), de Kinderboerderij Het Beestenboeltje (het voeren van de dieren), het timmeren en het breien. Onder genot van een kopje koffie en een heerlijk gebakje liep ze langs alle onderdelen.

Tussenstop bij het Sportpark Teuge

Omdat we supertrots zijn op ons mooie Sportpark maakten we een korte tussenstop daar. De burgemeester kon hier het Dorpshuis “Op den Toega” én het mooie sportcomplex bewonderen. Ze werden daar ontvangen door de voorzitter Hans Droog en secretaris Sonja Dijkman. Zij vertelden met trots het een en ander over de vernieuwde kantine die 2 jaar geleden, voornamelijk door vrijwilligers, gerealiseerd is.

Peco

Bij binnenkomst bij Peco werden we verwelkomd door een groep vrijwilligers  en een welkomstwoord  door de voorzitter Gerwin Hemeltjen. Zij lieten ons met zeer veel trots hun mooie – geheel door vrijwilligers gebouwde – supermoderne complex zien én vertelden over de vele activiteiten die door hen georganiseerd worden, o.a. de speelweek voor de kinderen én het jaarlijkse Dorpsfeest. Daarna werd er een presentatie gegeven door Hans Droog over SP Teuge en door Mariska van Rossum over de activiteiten en commissies van Algemeen Belang Teuge. Hierna bedankte de burgemeester de organisatie hartelijk voor de gastvrijheid en het mooie avondprogramma in het actieve dorp Teuge.

Onder het genot van een drankje en een hapje werd er nog gezellig nagepraat. Bij vertrek kregen de burgemeester, de wethouder en de vertegenwoordigers van de Gemeente ieder een kleine welkomstmand als blijvende herinnering.

De opzet was de burgemeester te laten zien hoe actief het dorp Teuge is en wat we allemaal voor elkaar krijgen met het enorme aantal vrijwilligers dat met z’n allen zoveel goede dingen doet. En dat is gelukt!

Het organisatiecomité

Dea, Gerrie, Lisa, Marijke, Mariska

 

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven