facebooklogo      Instagram logo     

×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/nieuws/ALV 202
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/nieuws/ALV 202

Op 22 maart 2022 werd de algemene ledenvergadering Algemeen Belang Teuge weer fysiek in het Dorpshuis georganiseerd. Er waren ruim 50 leden en belangstellenden aanwezig. Namens het bestuur opende voorzitter Lucas Harbers de vergadering. Na een welkomstwoord en mededelingen werden een aantal activiteiten van het jaarverslag 2020 en 2021 toegelicht. De leefbaarheid in het dorp wordt voor een groot deel gestimuleerd door de commissies. In het bespreken van de activiteiten kwam actieve houding en de verbinding en van de Teugenaren naar voren. De dorpscontactpersoon Stefanie Verwaaijen gaf een mooie presentatie over haar activiteiten en plannen voor het komend jaar, waaronder de dorpslunch op 3 pril ter ere van het 111 jarig bestaan ABT en de Dorpsquiz op 22 mei. En ze pakt samen met Chris Frencken van de Gemeente Voorst de kennismaking door de nieuwe burgemeester met Teuge op. Bij het agendapunt bestuursverkiezing is afscheid genomen van Hetty Vorselman-Pas. Ze heeft zich vele jaren vol energie ingezet in het bestuur en bij de commissies. Nico Jurgens en Lucas Harbers zijn herkozen voor een nieuwe ambtstermijn van 3 jaar. Mariska van Rossum is gestart als nieuw bestuurslid ABT.

Na een korte pauze werden drie persentaties gegeven. De presentatie Kunst in het Park van Teuge werd vol passie verzorgd door Mark Huser. Het nieuwe kunstwerk wordt in 2023 geplaatst aan de ingang van de Fokkerstraat en zal zichtbaar zijn vanaf de Rijksstraatweg.

Inge Velthuis vervolgde met de presentatie sportoutfit Teuge. Teuge is dankzij het project van Inge zichtbaar tot ver buiten de dorpsgrenzen. De outfit wordt trots gedragen tijdens het fietsen, hardlopen, skeeleren en schaatsen. Na haar presentatie werd Inge verrast door Lucas en benoemd tot Teugenaar van het Jaar 2021. Naast een mooie uitstraling heeft het project ook weer gezorgd voor verbinding. Onder luid applaus ontvangt ze de bloemen en het speldje van Teuge.

Matthijs de Haan gaf een presentatie over de ontwikkelingen luchthaven Teuge. Hij vertelde over de ontwikkelingen luchthavenbesluit waarover in Q2 door de provincie Gelderland een besluit genomen gaat worden. Daarnaast gaf hij uitleg over de 3 pilaren van het vliegveld: duurzaamheid, innovatie & educatie en toerisme & recreatie. Hij gaat samen met ABT een rondleiding bij de E-flight Academy voor Teugenaren organiseren.

De voorzitter sloot de vergadering en nodigde uit om een hapje en drankje te nuttigen. Door alle aanwezigen wordt er nog gezellig nagepraat over de geslaagde avond.

{gallery}ALV 202{/gallery}

Alles op een rij

Word lid van ABT

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Word dan lid van Algemeen Belang Teuge.

 

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden

 Welkom in Teuge

Informatieboekje voor nieuwe Teugenaren.

Voorkant Welkom in Teuge

 Klik op de afbeeding om het boekje te downloaden

Ga naar boven