Teuge in het groen geselecteerd voor Kern met Pit 2013
Teuge in het groen Logo
Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit worden bewonersgroepen per provincie uitgenodigd om hun idee voor verbetering van de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Wie dat voor elkaar krijgt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Op zaterdag 19 januari 2013 werd de selectie voor de provincie Gelderland gehouden in huize Voorst te Eefde. Het project ‘Teuge in het Groen’ deed met 13 andere projecten mee aan de wedstrijd. Het project uit Teuge omvat het vervangen van dierenverblijf ’t Beestenboeltje, het herplaatsen van het beeld de Zaaier, een mooiere en veiliger speelweide en het herinrichten schapenweitje. ‘Teuge in het groen’ werd vertegenwoordigd door projectleider Lucas Harbers, beheerder dierenverblijf ’t Beestenboeltje Herman Vukkink en de ambassadeurs ’t Beestenboeltje vanuit cbs de Zaaier Stef Hoegen, Mark Buitenhuis en Eva Harbers. De stand ‘Teuge in het Groen’ was aangekleed met een rolbanier (ontworpen door Bob Bakker), een konijn uit ’t Beestenboeltje en heerlijke kuikenschuimpjes gebakken door Petra Bonekamp met als  ingrediënt eieren van het Beestenboeltje. Stef en Mark vertelden trots over het dierenverblijf. Mark (10) wil ook dat zijn kinderen er van kunnen genieten. Het houten verblijf is 32 jaar na plaatsing nodig toe aan vervanging. Stef gaf aan mee te willen helpen aan de inrichting van de educatieruimte in het nieuw te realiseren verblijf. Eva bood de jury de kuikenschuimpjes aan. Deze vielen in de smaak. Ook deelnemers van omliggende projecten kwamen op deze lekkernij af. Na beraad van de jury werd begin van de middag bekend gemaakt dat het project ‘Teuge in het groen’ is geselecteerd om deel te nemen aan de Kern met Pit editie 2013.
 
20130119 Teuge in het groen winnaar  presentatie kern met pit 3 800    20130119 Teuge in het groen winnaar  presentatie kern met pit 4 800
 
                             
Doe mee aan beplantingsproject Teuge in het Groen!
Algemeen Belang Teuge is gestart met een nieuw project genaamd Teuge in het Groen. Hiermee willen we het dorp nog aantrekkelijker maken, voor inwoners én bezoekers. Op een speciale informatieavond op dinsdag 21 augustus geeft Algemeen Belang Teuge meer informatie over dit project, waarbij Stichting Landschapsbeheer Gelderland zal vertellen over landschappelijke beplanting en over de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf.
Groene wensen realiseren
In Teuge is een werkgroep opgestart die een aantal groene wensen vanuit het dorp probeert te realiseren. Denk hierbij aan een nieuw dierenverblijf, een mooiere en veilige speelweide, hagen en beplanting in het dorpshart en langs het vliegveldterrein en een aanpassing van ‘het weitje’ tussen de Rijksstraatweg en Oude Rijksstraatweg. Samen met bewoners wil zij het dorp mooier maken.
Streekeigen beplanting
De eerste activiteit van deze werkgroep moet er voor zorgen dat de beplanting in en om Teuge meer aansluit bij het omringende landschap. Via het project Teuge in het Groen krijgen inwoners van het buitengebied van Teuge de mogelijkheid om hun erf te verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamfruitbomen of combinatie hiervan. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. In het dorp wil de werkgroep samen met de inwoners de speelweide en ‘het weitje aan de Rijksstraatweg’ landschappelijk aanplanten. Dit is niet alleen een fraai gezicht, maar flora en fauna profiteren hier ook volop van. Het beplantingsmateriaal kan via dit project met fikse korting aangeschaft worden!
Aanmelden
Op de informatieavond kunnen belangstellenden zich voor het project aanmelden. Aanmelden kan ook via www.landschapsbeheergelderland.nl.
Dit eerste onderdeel van het project Teuge in het Groen is een samenwerking van Algemeen Belang Teuge met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Voorst.
Werkgroep:
Nadere informatie is te verkrijgen bij Jan van den Noort, projectleider Teuge in het Groen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  In de werkgroep zitten verder; Antoinette de Bruin, Lucas Harbers, Reinier Dooijeweerd, Herman Vukkink en Anne Pannekoek.

WhatsHappening

WhatsApp

In Teuge is een actieve WhatsHappeninggroep om de buurt veilig te houden.

Klik hier om u aan te melden.

Wordt lid

Bent u betrokken bij ons dorp en wilt ABT steunen?

Wordt dan lid van Algemeen Belang Teuge.

De contributie bedraagt voor echtparen Euro 12,50 per jaar en voor alleen staanden Euro 10,00 per jaar.
Wij ontvangen uw aanmelding graag op ons mailadres of per post naar het secretariaat.
 
 
Secretariaat

Hetty Vorselman-Pas
Bottenhoekseweg 8
7395SC Teuge

055 - 312 31 56

Reknr.: NL02 RABO 0111 0745 25
ANBI-instelling
E-mail: secretaris@teuge.eu

Welkom in Teuge Pagina 01

Ga naar boven